TexPlus heeft de Denim Deal ondertekend

Op naar een schone textielindustrie!

In 2020 is de Denim Deal in het leven geroepen: een convenant tussen de ondertekenende partijen waarin zij beloven samen te werken richting een schonere denim industrie. In het bijzonder is er aandacht voor een hoger aandeel post-consumer textiel in het eindproduct. Omdat de missie van de Denim Deal naadloos aansluit op de doelstellingen van stichting TexPlus en haar partners, heeft de stichting besloten de deal te ondertekenen.

Onderstaand een introductie op de denim deal, zoals beschreven op de website van de overheid. De gehele denim deal is hier in te zien.

Onze reden om bij te dragen aan de denim deal hebben wij als volgt vervat:

De stichting TexPlus wil graag bijdragen aan de Denim Deal door kennis en ervaringen te delen met andere partijen, het actief verbinden van partijen en het sluiten van de keten door samenwerking. De bij de stichting aangesloten individuele partijen zijn betrokken bij producthergebruik, levensduurverlenging en textiel/denim recycling en productie en delen graag hun kennis en ervaring. Ook op het gebied van innovatie (het helpen identificeren van nieuwe toepassingsgebieden in een gesloten kringloop van textiel naar textielrecycling) kan TexPlus veel bijdragen.

We kijken uit naar een vruchtbare samenwerking waar wij graag onze bijdrage aan leveren!