'Saxion is een spannende pek voor mensen zoals ik'

Onlangs verscheen op de website van Saxion een uitgebreid interview met Jan Mahy, bestuursvoorzitter van de stichting en tevens lector bij het lectoraat Sustainable en Functional Textiles aan Saxion. Het artikel benadrukt Mahy’s betrokkenheid bij Saxion en belicht zijn rol als lector in duurzame en functionele textielinnovaties. Mahy deelt zijn enthousiasme voor Saxion en beschrijft de instelling als een opwindende plek voor mensen met zijn achtergrond en expertise. Lees het volledige interview voor meer inzicht in zijn werk en visie op textielonderzoek aan Saxion.

Jan deelt in het interview zijn missie om voorop te lopen in de textieltransitie en benadrukt zijn enthousiasme voor Saxion, waar hij sinds maart 2019 actief is. Zijn ervaring in het bedrijfsleven brengt hij naar Saxion om met het lectoraatsteam het verschil te maken in praktijkgericht onderzoek naar slim en functioneel textiel. Mahy’s focus ligt op het verkennen en vergroten van mogelijkheden door grenzen van vakgebieden te overstijgen. Het lectoraat, met expertise op het gebied van duurzaamheid, gezondheid en veiligheid, speelt een leidende rol in het onderzoek naar circulaire systemen en duurzame materialen. Mahy benadrukt het belang van constante focusbepaling om vanuit de voorhoede te blijven opereren en beschrijft zijn fascinatie voor textiel, die voortkomt uit zijn achtergrond als fysicus.

Je kunt het volledige artikel hier lezen: Link naar het artikel.